Toeschouwersaantal verontrustwekkend achteruit

Toeschouwersaantal verontrustwekkend achteruit
Foto: © SC

In de Serie B trekt men aan de alarmbel. Het toeschouwersaantal is er op een jaar tijd met meer dan een derde gedaald. Sommige clubs moeten het zelfs met minder dan de helft supporters als vorig jaar doen. 

Ook de supporters zelf zijn op de hoogte van de supporterscrisis in de Serie B. Zo kon men dit weekend tijdens de wedstrijd Ternana - Cesena op een spandoek lezen: "Serie B is dying". De oorzaken van dit probleem zijn de soms armzalige stadions, de hoge inkomprijzen en de midweekse wedstrijden.

In de eerste helft van het seizoen was het gemiddeld aantal toeschouwers per Serie B-wedstrijd 6303. Dit getal ligt 34% lager dan het seizoen ervoor. Het zijn vooral de ploegen die uit de Serie A kwamen, die het verschil voelen. Perugia ging 44% achteruit, Modena 51,6%, terwijl Empoli het zelfs met 53,6% minder toeschouwers moet doen. 

De ploegen die naar de Serie B promoveerden gaan dan weer maar lichtjes omhoog. Arezzo heeft 11,9% meer toeschouwers dan vorig seizoen, terwijl Crotone, Catanzaro en Cesena het moeten stellen met slechts een stijging van om en bij de 7%.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel in de Italiaanse tweede klasse. Zo heeft Piacenza, mede dankzij haar goede resultaten, een stijging van meer dan 30%. Ook de grote clubs Genoa en Torino blijven hun stadions lekker vol krijgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties