Analyse Tongeren blijft op zeven punten van United

Niels Hendriks
| 0 reacties
Tongeren blijft op zeven punten van United
Foto: © SC

Op deze 18e speeldag won leider KVSK United na een met kansen en gemiste strafschoppen doorspekte match met 2-1 tegen Walhain (verslag). Als de Noord-Limburgers in de volgende twee wedstrijden vier op zes pakken, dan is de tweede periodetitel een feit aan de Gestelse Dijk. De enige concurrent voor deze tweede periodetitel is gouwgenoot SK Tongeren. Dit Tongeren won met ruime 5-1 cijfers de Limburgse derby van Bocholt VV en blijft zo ook nog steeds in de titelrace.

OH Leuven van haar kant zal aan deze speeldag geen leuke herinneringen overhouden. Op bezoek bij rode lantaarn Excelsior Veldwezelt leken de Leuvenaars onbezorgd af te stormen op een ruime uitzege tot bij een 0-2 stand er blijkbaar een incident ontstond waarbij Veldwezelt-doelman Davidts en OHL-supporters betrokken waren. Klik hier voor meer informatie over dit voorval. 

Sprimont handhaaft zich in de top vijf na een 2-2 gelijkspel bij OC Charleroi. Ook Diegem Sport nestelt zich stevig in de subtop ditmaal klopten ze thuis Francs Borains met 2-0. Ook Kelmis beleeft een onbezorgd eerste seizoen in derde B, de ploeg uit de Oostkantons won thuis met 1-0 van die andere steiger WS Woluwe.

In de rechterkolom ging KVK Tienen een punt halen bij UR Namen met een scoreloos gelijkspel. Ook KS Kermt-Hasselt kon bij kelderploeg Seraing niet meer meepikken dan een puntje. Voor al deze ploegen blijft het toch een beetje angstig kijken naar de onderste regionen van de rangschikking.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties