Lille lost de rol in 95ste minuut

Woensdagavond heeft Lille de rol terug moeten lossen. Zondagavond versloeg het Lyon nog, maar woensdag kon het niet voorbij Nice. Het werd 1-1. Lens kon weer niet winnen en ging op eigen veld zelfs met 0-1 onderuit tegen Caen. PSG geraakte niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen de laatste uit de stand; FC Istres. Strasbourg-Monaco werd uitgesteld...

Marseille-Sochaux (0-2) en Lyon-Rennes (2-1) werden eerder al gespeeld...

Lille verspeelde zeer kostbare punten in Nice. Tot vijf minuten in blessuretijd stond het 0-1 dankzij een strafschopdoelpunt van de Sloveen Milenco Acimovic, maar toen scoorde José Cobos alsnog tegen en werd de eindstand 1-1! Cobos kreeg na het doelpunt zijn tweede gele kaart na het uitttrekken van zijn shirt... Lille speelde meer dan een half uur met tien na de uitsluiting van Tavlaridis.

Auxerre versloeg Bastia met 4-1. De bezoekers kwamen nochtans op voorsprong na zeven minuten via Frédéric Nee, maar vier minuten later maakte Benjani al gelijk. Diezelfde Benjani scoorde net na het uur nog eens en een kwartier voor tijd werd het 3-1 via Akale. Bonaventure Kalou maakte er zelfs nog 4-1 van in blessuretijd. Luigi Pieroni, die net tweede geëindigd was in het Gala van de Gouden Schoen, mocht vier minuten voor tijd invallen.

PSG liep tot 2-0 uit via treffers van Helder Marino (29) en Pedro Pauleta (52), maar verspeelde toch nog kostbare punten. FC Istres kwam nog terug tot 2-2 dankzij Bakayoko (61, pen) en Steven Pele (82).

Ajaccio versloeg Toulouse met 1-0 dankzij een doelpunt van Lucas Pereira net voor het halfuur. De thuisclub speelde nog 25 minuten met tien na de uitsluiting van Seck.

Nantes-Saint-Etienne eindigde zoals het begon; het bleef 0-0.

Jean-Claude Darcheville scoorde het enige doelpunt in Bordeaux-Metz na 67 minuten. Metz slaagde er niet in de 1-0 van het bord te vegen.

De trainerswissel bij RC Lens wierp nog niet direct vruchten af. Het verloor met 0-1 van SM Caen, de club van Dufer en Dugardein, die respectievelijk de tweede helft en de hele wedstrijd speelden. Sébastien Mazure scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd na 50 minuten.

In het klassement loopt Lyon dus terug verder uit op Lille. Het telt nu terug vijf punten voor op de tweede. Auxerre vervolledigt de topdrie.