Servette Genève failliet verklaard

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Servette Genève failliet verklaard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er bijzonder slecht uit voor Servette Genève. De Zwitserse topclub werd vanmorgen failliet verklaard door de rechtbank van Genève. De 6,42 miljoen euro schuld was er teveel aan. Ondertussen liet het bestuur van de club wel al weten in beroep te zullen gaan.

De rechtbank had Servette eerder gedwongen om garanties voor het aflossen van de schulden te geven. Servette kon die eisen niet inwilligen voor de deadline van vrijdagmorgen verstreken was. Het oordeel was dan ook vrij simpel: het faillissement van de Zwitserse topclub was een feit.

Ondertussen heeft het bestuur wel al laten weten beroep aan te tekenen tegen die beslissing. Het beweert immers investeerders uit de stad gevonden te hebben. Zij zouden mee de schulden kunnen wegwerken.

Het failliet van Servette zou een zoveelste kaakslag voor het Zwitserse voetbal zijn. Eerder moesten FC Lugano en Lausanne Sports de boeken sluiten. Met Servette zou Zwitserland opnieuw een grote club verliezen. Bovendien blijft er met Neuchatel Xamax nog maar één niet-Duitstalige club over in de hoogste divisie. Geen goede reclame voor de Zwitsers, die in 2008 het EK mogen organiseren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties