Bayern opnieuw stevig aan de leiding

Bayern München heeft opnieuw een voorsprong van drie punten, belagers Stuttgart en Schalke laten het weer afweten.

In een ijskoud Olympiastadion nam de thuisploeg simpel de maat van een moedig Bayer Leverkusen. Makaay in de eerste en Guerrrero in de tweede helft zorgden voor 45.000 toeschouwers voor de driepunter, 2-0.

Borussia Dortmund gaf Hannover 96 thuis geen enkele kan met doelpunten van Koller en Ricken(2x). Krupnikovic scoorde tegen vanop de stip, 1-3.

Schalke heeft zoals verwacht de verplaatsing naar Rostock niet met een overwinning kunnen afronden. Ailton redde met zijn doelpunt in de 93e minuut nog één punt, 2-2. Vermant speelde 84 minuten mee met de Koningsblauen.

Mainz 05 leed zijn zesde nederlaag op rij, ditmaal tegen Hertha Berlijn. Basturk(2x) en Neuendorf scoorden de goals voor de Herthanen, die op een stevige vierde plaats staan.

Hamburg zette makkelijk thuisploeg Nurnberg opzij. Takahara(2x) en Lauth vonden het doel voor HSV, Vittek scoorde tegen. Mpenza viel in de 77e minuut in, Van Buyten speelde de 90 minuten uit.

VFL Bochum kwam thuis weer niet verder dan een 1-1 tegen Bielefeld, dat tevreden is met één punt. De thuisploeg krijgt het alsmaar moeilijker om de degradatie te ontlopen.

Ook Stuttgart is de pedalen kwijt  met een magere 1-1 tegen Kaiserslautern als gevolg.