Nog steeds geen uitspraak in de zaak Örebro

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Nog steeds geen uitspraak in de zaak Örebro
Foto: © SC

Het blijft wachten op een besluit in de zaak rond de degradatie van Örebro SK. De Riksidrottnämden (RIN), het Zweedse sportcomité, moest normaal eerder deze week een uitspraak doen, maar gaf te kennen dat het meer tijd nodig heeft om de zaak te evalueren. Hiermee wordt niet alleen de lijdensweg van Örebro verlengd, maar ook die van Assyriska FF. Voor beide ploegen blijft het namelijk bang afwachten in welke divisie ze het komende seizoen, dat ondertussen steeds dichterbij komt, zullen aantreden.

Vanwege de slechte financiële toestand van Örebro kreeg de club in november vorig jaar van de Zweedse voetbalbond geen nieuwe licentie voor de Allvenskan, de Zweedse eerste klasse. Door de verplichte degradatie van Örebro mocht Assyriska, de nummer drie van de tweede klasse, de vrijgekomen plaats in de Allsvenskan invullen. Nadat Örebro ook in beroep op een njet stootte bij de bond, stapte de club begin dit jaar naar de RIN, die de zaak verrassend heropende wegens procedurefouten.

De RIN moest normaal gezien op 2 februari een uitspraak doen, maar heeft dus laten weten meer tijd nodig te hebben om de hele zaak te onderzoeken. Vertegenwoordigers van zowel Örebro als de Zweedse bond mogen hun zaak komen beslechten, en de RIN zal ook een aantal experten inroepen om de zaak te helpen onderzoeken. Het sportcomité zal op 16 februari een besluit nemen, dat twee dagen daarna bekendgemaakt zal worden.

Als de RIN Örebro alsnog in het gelijk stelt, zit de Zweedse bond met een zwaar probleem: dan telt de Allsvenskan, die in april opnieuw van start gaat, één ploeg te veel. Assyriska kreeg namelijk al officieel een plaats in de hoogste afdeling toegekend, waardoor een het erg delicate en moeilijke aangelegenheid wordt om de nieuwkomer de gegeven promotie alsnog af te nemen. Een mogelijke oplossing is een uitbreiding van de Allsvenskan van 14 naar 16 ploegen, maar daar lijkt de Zweedse bond niet echt happig op te zijn.

Lees ook  Chaos in de Zweedse competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties