AZ op valreep voorbij Heerenveen

AZ versloeg gisterenavond Heerenveen met 3-1. De wedstrijd was echter niet zo gemakkelijk als de uitslag laat blijken. Het was pas in de slotminuten dat de ploeg uit Alkmaar afstand kon nemen van de ploeg uit Friesland.

Het werd in de eerste helft een bedroevende pot voetbal. Het spel bij AZ liep bijzonder stroef, terwijl Heerenveen door de vele blessures en schorsingen het met een onervaren ploeg moest doen. Het was uiteindelijk onze landgenoot Stein Huysegems die zijn ploeg vier minuten voor de rust op voorsprong bracht.

AZ verzuimde om in het begin van de tweede helft hun kansen en Heerenveen definitief af te maken. En zoals zo vaak scoort dan ineens de tegenstander. Petter Hanson kopte een hoekschop binnen. AZ ging verwoed op zoek naar de winning-goal, die er moest komen wil de ploeg zijn titelambities gaaf houden.

Die winning-goal kwam er dan twee minuten voor tijd. Een kopbal van Kenneth Perez werd nog gepareerd, maar in de rebound schoot Sektioui de bal binnen. Heerenveen ging nog voor de gelijkmaker, maar Klaas-Jan Huntelaar trof het doelhout. Het duel eindigde op een overdreven 1-3 overwinning voor de ploeg uit Alkmaar nadat Olaf Lindenbergh in blessuretijd een counter perfect afronde.

Hierdoor blijft AZ op twee punten van PSV Eindhoven hangen. Volgende week staat in het Alkmaarder Hout de absolute topper op het programma als beide ploegen het tegen elkaar opnemen. Heerenveen staat voorlopig op de vijfde plaats, maar kan na vandaag terugzakken naar de achtste plaats.