Inter ontsnapt opnieuw miraculeus aan nederlaag

Maarten Vandenabeele

Voor de zoveelste keer dit seizoen leek Inter op zijn eerste nederlaag af te stevenen, maar opnieuw zetten de Nerazzurri een scheve situatie recht. In Parma werd het uiteindelijk 2-2.

De wedstrijd kende een vliegende start met prima spel langs beide kanten. De partij ging gelijk op tot in de 36e minuut: Materazzi raakte de bal met de hand in zijn eigen strafschopgebied. De scheidsrechter was onverbiddelijk: rood voor de verdediger en penalty voor Parma. Simplicio trapte die voorbij Carini en Inter kon met zijn tienen gaan achtervolgen.
Het zag er nog slechter uit toen Gilardino (foto) op het uur met zijn rechter op doel vuurde en Carini het nakijken gaf: 2-0. Toch keerde Inter nog terug uit zijn geslagen positie. Een kwartier voor tijd lukte Cordoba de aansluitingstreffer: de verdediger kopte een vrije trap van Mihajlovic binnen. 6 minuten later kregen ook de bezoekers een strafschop na een fout van Bonera op Cordoba. Vieri legde de eindstand vast op 2-2.

Udinese wordt opnieuw derde na 0-1 winst in Brescia. Het winnende doelpunt van Iaquinta kwam er pas in de 85e minuut.

AS Roma raakte niet verder dan 1-1 tegen Bologna. Via Montella (foto), met zijn 18de van het seizoen, kwamen de Giallorossi al na 9 minuten aan de leiding. Bologna sloeg terug in de tweede helft: Della Rocca benutte een voorzet waar Mexes zich op verkeek en Zotti was geklopt, 1-1. In de slotfase werd een doelpunt van Montella nog afgekeurd voor een voorafgaande fout.

Reggina en Siena maakten er een doelpuntenfeest van in hun 3-3 gelijkspel. Vergassola bracht de bezoekers al na 6 minuten voor en Chiesa verdubbelde de voorsprong in de 26e minuut. Op slag van rust scoorde Franceschini de aansluitingstreffer maar opnieuw Chiesa vergrootte de vorosprong tot 2 doelpunten. In de laatste 10 minuten kwam Reggina toch nog langszij, via Borriello en Paredes.

Atalanta heeft zijn 2de winst van het seizoen binnen na de 1-0 tegen Livorno. In de 23e minuut scoorde Sala de winninggoal (foto).

Chievo won met dezelfde cijfers van Messina. Tiribocchi kopte raak in de 15de minuut. Bij de bezoekers mocht D'agostino nog 10 minuten vroeger rusten dan de rest na een 2de geel karton.

Cagliari bevestigde zijn ijzersterke thuisreputatie met een 3-1 zege over Lecce. Gobbi en Vucinic zorgden voor de 1-1 ruststand. 9 minuten in de tweede helft torpedeerde doelman Sicignano de doorgebroken Esposito buiten zijn doelgebied: rood voor de doelman en Lecce mocht het nog 40 minuten met een man minder uitzingen. Diezelfde Esposito zette het numerieke overwicht om in 2 doelpunten: 3-1.

Vanavond kan AC Milan de titelstrijd weer ongemeen spannend maken, als de Rossoneri de volle buit halen tegen Lazio.