Toppers laten geen steken vallen

Tonnelier Caroline

Manchester United bevestigde na de spectaculaire zege tegen Arsenal.  De Red Devils wonnen met 2-0 tegen Birmingham.  ManUtd moest wel tot de tweede helft wachten voor het afstand kon nemen van zijn tegenstander.  Keane scoorde zijn 50e treffer voor zijn ploeg en Rooney besliste de wedstrijd een tiental minuten voor het einde.

Liverpool moest eveneens wachten tot de tweede helft voor het Fulham op de knieën kreeg.  Aan de rust stond het 1-1.  Morientes had de thuisploeg op voorsprong gebracht, maar Andy Cile maakte gelijk.  Na de pauze bracht Hyypia de Reds opnieuw op voorsprong.  Baros legde de 3-1 eindcijfers vast.

Arsenal herpakte zich na de nederlaag tegen ManUtd.  De Gunners haalden het met 1-3 op het veld van Aston Villa.  Vooral in de eerste helft speelde Arsenal indrukwekkend.  Na een kwartier stond de 0-2 al op het bord voor de bezoekers.  Ljungberg en Henry waren de doelpuntenmakers.  Nog voor het halfuur liep Arsenal uit tot 0-3 via Cole.  De ploeg van Wenger leek op een monsterscore af te stevenen, maar het bleef bij 3 doelpunten.  Een kwartier voor het einde milderde Angel nog tot 1-3 met zijn vijftigste doelpunt voor Aston Villa.

Na een mindere periode konden de Tottenham Hotspurs nog eens winnen.  Op eigen veld haalden ze het met 3-1 van Portsmouth.  Mido maakte indruk bij zijn debuut.  De Egyptische spits veroverde met twee goals meteen de harten van de Tottenham-supporters.  Hij maakte een voorsprong van Portsmouth, via Kamara, ongedaan.  Robbie Keane maakte er nog 3-1 van.

Ook Middlesbrough maakte een einde aan een slechte reeks.  Op eigen veld won het nipt met 1-0 van de Blackburn Rovers.  Queudrue maakte het enige doelpunt van de wedstrijd voor de gehandicapte thuisploeg.

Newcastle Utd kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Charlton.  Dyer bracht de thuisploeg op voorsprong, maar Rommedahl maakte met een afstandsschot onmiddellijk gelijk.

Norwich City deed een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.  Het werd 3-2 tegen West Bromwich, dat daardoor alleen laatste wordt.  Damien Francis besliste de wedstrijd in de slotfase.  Fleming en Doherty scoorden de andere doelpunten voor de thuisploeg, Earnshaw en debutant Richardson zorgden voor de tegentreffers.

De Bolton Wanderers blijven winnen.  Met een zuinige 0-1 zege op het veld van Crystal Palace behaalde het nu al een zevende overwinning op rij.  Het enige doelpunt van Nolan was nochtans zeer betwist.  Volgens de thuisploeg passeerde de bal nooit de doellijn.