Chippen ziet partij tegen Frankrijk wel zitten

Chippen ziet partij tegen Frankrijk wel zitten
Foto: © SC

Hij kwam als een blonde stormwind, wervelde zich voorbij zijn tegenstanders en verkreeg zo zijn plaats in de nationale elf. De partij tegen Frankrijk zal de 19e selectie zijn voor Christian “Chippen” Wilhelmsson.
 
Zijn debuut in de indoorhal in Växjö vier jaar geleden tegen de Faroer was niet om over naar huis te schrijven. De drie jaar die hij speelde bij het Noorse Stabaek verliepen ook in stilte, maar na één seizoen bij Anderlecht in België begon het grote avontuur voor Chippen. Hij kreeg een plaats in de nationale elf en speelde mee op het afgelopen EK in Portugal en werd zo eindelijk bekend bij het Zweedse publiek, ondanks het feit dat hij nooit in de Zweedse eerste klasse uitkwam.
“Ja, inderdaad, het afgelopen jaar is er veel gebeurd”, zegt Chippen al lachend. “Maar ik heb altijd in mijn eigen kwaliteiten geloofd en vorig jaar in de lente vielen alle stukjes eindelijk op hun plaats”.
 
Het is de laatste echte training voor de match tegen Frankrijk morgen. De ploeg traint op het oefenterein in het Stade Louis Bobet in Parijs. Volgens Chippen zal het een geweldige ervaring zijn om hier te spelen tegen het Franse team, tegen zoveel topspelers.
Zijn plaats in de nationale elf tijdens het voorbije EK zorgde er ook voor dat Wilhelmsson bij topclubs bekendheid kreeg, zoals bij Tottenham Hotspurs bijvoorbeeld. Een maand geleden nog zat hij dichtbij een transfer. Of zo leek het toch. Zelf weet Christian niet hoe reëel die transfermogelijkheid was, maar hij is blij dat er interesse werd getoond door Tottenham, wat volgens hem een goed gevoel gaf. Tegelijkertijd heeft Anderlecht erg duidelijk gemaakt dat er niemand mocht vertrekken na de winterstop omdat de nadruk lag op het behalen van de titel.
 
Momenteel ziet het er echter moeilijk uit voor Chippen en Anderlecht. De ploeg staat momenteel op veertien punten van de huidige leider in de competitie, Club Brugge en gisteren werd trainer Hugo Broos de laan uitgestuurd. Als vervanger werd Franky Vercauteren aangesteld.
“Je voelde wel aan dat er iets op til was en eigenlijk valt er weinig meer over te zeggen. De ploeg ontbreekt momenteel vertrouwen en er zijn maar twee of drie spelers die op hun normale niveau spelen”, aldus Chippen.
Een van die spelers is Christian Wilhelmsson, die een relatief goed seizoen achter de rug heeft. Maar het lijkt erop dat dit zijn laatste jaar bij Anderlecht kan zijn. “Ik weet het niet, maar ik voel me er in alle geval klaar voor om een stap hogerop te doen, in een andere competitie. Maar of dat nu nog een half jaar of nog een seizoen duurt, speelt eigenlijk geen rol”, zegt Wilhelmsson.
 
Op de vraag in welk land hij het liefste zou spelen, antwoordt hij Italië, Spanje of Engeland. Maar ook ploegen zoals Monaco of Lyon interesseren hem wel. Chippen speelt het beste man tegen man, daar heeft hij de kans om zijn tegenstander uit te dagen en hem te verschalken. De Zweedse assistent-bondscoach Roland Andersson vindt dat Wilhelmsson ook op defensief vlak vooruitgang heeft geboekt. “Hij speelt een beetje zoals een bokser, hij daagt uit, trekt zich terug, wacht op het juiste moment en slaat dan toe, en er zijn er niet veel die hem aankunnen als hij losbreekt”, aldus Andersson.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties