Atletico dankzij omstreden penalty naar halve finale

Tonnelier Caroline

In de laatste wedstrijd van de kwartfinales van de Copa del Rey heeft Atletico het met 1-0 gehaald van Numancia.  In de heenwedstrijd was het 0-0.  Het verschil tussen beide ploegen bleek over twee wedstrijden minimaal.  Uiteindelijk plaatste Atletico zich dankzij een omstreden penalty.
In de eerste helft domineerde Atletico wel, maar het kon weinig aanvangen met het veldoverwicht.  Numancia, rode lantaarn in de Primera Division, had weinig moeite om de nul te houden tot aan de pauze.  De bezoekende doelman had nauwelijks werk, maar ook aan de overkant was er weinig gevaar te bespeuren.
Na de rust begon Numancia in zijn kansen te geloven en Pignol dwong Atletico-keeper Franco tot een goede tussenkomst.  Atletico reageerde, maar Salva kon oog in oog met de doelman niet afwerken.  Uiteindelijk trok de thuisploeg toch nog de wedstrijd naar zich toe, met de medewerking van scheidsrechter Carmona Méndez.  De man in het zwart wees na een stukje toneel van Fernando Torres naar de stip.  El Niño, voor de wedstrijd nog onzeker, nam zelf plaats achter de bal en miste niet.  Numancia zag bovendien ook nog zijn trainer naar de tribune gestuurd worden wegens protest en herstelde zich niet meer van de klap.  In blessuretijd drongen de bezoekers nog even aan, maar toen bleek het al te laat te zijn.
Atletico vervoegt Osasuna, Athletic en Betis in de halve finales.  Na de wanprestatie van vandaag werpt de Madrileense club zich echter niet op als favoriet voor de eindzege.  De club heeft wel nog tot eind april tijd om zijn goede vorm terug te vinden.