Vermant: "In Duitsland lachen ze met België"

Vermant: "In Duitsland lachen ze met België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Vermant is één van de laatste Belgen die nog actief is in het UefaCup-tornooi. Vanavond maakt hij met zijn club Schalke 04 de moeilijke verplaatsing naar Shaktar Donetsk. De Standaard maakte een interview met de speler. De middenvelder is koploper in Duitsland met zijn ploeg, maar komt wel tekort voor de nationale ploeg. Vermant haalt toch wel hard uit naar bondscoach Anthuenis.

"Ik heb er totaal geen spijt van dat ik gestopt ben. Oké, 1-1 tegen Litouwen was niet de gewenste start van de WK-campagne, maar dat is toch geen reden om constant te wisselen? Vooraf zei Anthuenis deze groep moet het doen , maar de eerstvolgende match vielen we met zes af. Het was een constant komen en gaan van spelers. Tanghe werd één keer (geblesseerd) opgeroepen, daarna nooit meer. Het probleem is: er zit geen lijn, geen hiërarchie meer in de nationale ploeg. Er zijn veel dingen waarbij ik vragen heb. Hoe Van Buyten in de Bundesliga functioneert en bij de Duivels niet uit de verf komt bijvoorbeeld. Je kunt moeilijk zeggen dat er nog een positief elan is, hé.' 

Op de vraag of hij zou ingrijpen zegt hij het volgende: "Ik heb niks tegen de persoon Aimé Anthuenis maar na het EK dreig je nu ook het WK te missen. Het is te makkelijk alles op de spelers af te schuiven. Anthuenis zegt dat hij zonder 6 op 6 weg is en de bond vindt dat oké. Ik snap dat niet. Er zijn nog twee kansen om Duitsland 2006 nog te halen. Als je iets wilt doen, moet je nú van bondscoach veranderen. Ik zit niet te hopen op het ontslag van Anthuenis, ik wil gewoon dat het goed gaat met de Duivels. Vier-nul tegen Egypte: daar lachen ze in Duitsland mee, hoor. Verliezen kan altijd, maar niet met die cijfers. Je ziet dat er net als vorig jaar in Duitsland geen ploeg op het veld staat. Alles stort bij de minste tegenslag als een kaartenhuisje in elkaar."





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties