Liigacup: Honka brengt spektakel

Truyens Himke

De eerste wedstrijd van de Liigacup 2005 zorgt al meteen voor spektakel, FC Honka uit de eerste divisie heeft Tampere United weerhouden van een drie punter. Nochtans was het Tampere dat het eerst tot scoren kwam.

In een iets of wat rustige eerste helft was het de thuisploeg die de eerste kans afdwong. Via het duo Perovuo – Weckström bracht Honka na 25 minuten de eerste echte kans in de arena. 13 minuten later waren het echter de bezoekers die via het nummer negen, Hynynen, tot scoren kwamen.

Na de koffie kwam er meer actie op het terrein, Tampere greep meteen naar de keel van de tegenstander maar dit bracht niet veel resultaat. Verder dan enkele mooie kansen geraakte de blauw-witte niet. Erger nog via een snedige counter kregen ze het deksel op de neus, Huuhtanen zag de opening en werkte beheerst af.
Tampere niet uit zijn lood geslagen herstelde snel, nog geen twee minuten later scoorde niemand minder dan Scheweleff de 1-2.
Toch bleek dit niet voldoende, al werd dit wel gedacht door sommige van de Tampere spelers. Honka voerde vier wissels door en met resultaat, Pirhonen legde de 2-2 eindscore vast.

Na een mooie tweede helft verraste het uit eerste divisie, FC Honka Jan en alleman. Tampere verliest hierdoor kostbare punten in groep C. Indien Tampere alsnog de tweede ronde wil halen, kan het zich geen verdere fouten veroorloven.