Milan op de valreep naast Juve

Maarten Vandenabeele

AC Milan is dankzij een overwinning in de slotseconden tegen Cagliari op gelijke hoogte gekomen van Juventus. Beide toppers uit het Italiaanse voetbal hebben aan de kop 12 punten voor op Inter, dat gelijkspeelde bij Udinese, vierde in de stand.

Milan hield het hart vast na 12 minuten. Bij een duel ging Shevchenko neer en er kwam heel wat bloed bij kijken. De Oekraïnse spits werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht. Verder kreeg de thuisploeg wel wat kansen maar doelman Iezzo van Cagliari stond uitstekend te keepen.

Na de pauze ging het van kwaad naar erger: verdediger Pancaro kreeg in de 76e minuut zijn tweede gele kaart. Toch raakten de thuisfans nog het delirium nabij: de ingevallen Serginho torpedeerde Iezzo met een krachtig schot in de 93e minuut, na een voorzet van Cafu.

Udinese en Inter maakten er een matte eerste helft van, met dan ook een logische 0-0 ruststand. Na 13 minuten in de tweede helft brak Veron de wedstrijd open: na een mooie persoonlijke actie rondde de Argentijn zelf af. Doelman De Sanctis zag de bal te laat komen en kon niets meer uitrichten. Inter domineerde verder maar kreeg in de blessuretijd het deksel op de neus: de ingevallen Goitom scoorde de gelijkmaker in de 91e minuut.