Vlijtingen bijna met de billen bloot

Jimmy Wouters

Vlijtingen VV heeft gisteravond heel moeizaam met 2-1 gewonnen bij Lanaken VV, de nummer 15.

De eerste helft was ontegelijk zwak. Vooral het spel van Vlijtingen was 1e provinciale onwaardig. Lanaken probeerde met veel wilskracht toch druk naar voor te zetten. Echt doelgevaar leverde dat niet op, al moest Hermans toch een keer gepast tussenkomen. De bezoekers zetten hier niet tegenover, niet 1 kans kregen ze bij elkaar gespeeld. 0-0 was een logische ruststand, hoewel Lanaken meer verdiende.

Weer was het de thuisploeg die vinniger uit de kleedkamer kwam. LVV ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer en die kreeg het. Via een hoekschop mocht Vertessen, totaal ongedekt, de 1-0 simpel binnentrappen. Vlijtingen begon nu de duels te winnen en zette Lanaken voor haar eigen doel vast. Het veldoverwicht leverde al bij al bitter weinig kansen op. Toch wist Hendriks na een snelle aanval de gelijkmaker binnen te duwen. 10 minuten voor tijd werd Vlijtingen echter een duidelijke penalty, na een trekfout op Lenaers, onthouden. Amper enkele minuten later wist weeral Hendriks via een mooi geplaatste kopbal Vlijtingen op voorsprong te brengen.

Een ietwat gevleide overwinning voor Vlijtingen dat hiermee een uitstekende zaak doet voor het behoud. Lanaken verdiende duidelijk meer en mag zich nu stilaan opmaken voor 2e provinciale.