Geen Roemeens voetbal volgend seizoen?

Geen Roemeens voetbal volgend seizoen?
Foto: © SC

De Roemeense regering is begonnen met acties tegen de corruptie in het land. Dat was een voorwaarde van de Europese Unie om in 2007 te kunnen toetreden. Dit heeft ook gevolgen voor het Roemeense voetbal, want van 11 ploegen uit de eerste klasse werden de bankrekeningen geblokkeerd.

Viorel Duru, hoofd van de licentiecommissie van de Roemeense voetbalbond, verklaarde dat het mogelijk is dat er volgend seizoen maar vijf of zes ploegen kunnen aantreden in de eerste divisie. Uefa-regels zeggen immers dat nationale voetbalbonden de licenties van clubs die hun schulden aan andere clubs, personeelsleden of de staat niet kunnen betalen, mogen intrekken.

De clubs hebben tot 31 maart om hun schulden te betalen. De totale schuldenberg wordt door het ministerie van financiën op 19 miljoen euro geschat. Clubs die tegen dan hun schulden niet hebben afgelost, zullen meer dan waarschijnlijk bankroet gaan aangezien hun goederen in beslag gaan genomen worden.

Verscheidene topclubs uit Roemenië staan op het lijstje die hun schulden moeten betalen. Zo moet volgens de minister van financiën, Ionut Popescu, Steaua Boekarest nog 3,3 miljoen euro betalen aan achterstallige belastingen en intresten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties