Volgende week clash Engeland - Noord-Ierland

Ward Bollen
| 0 reacties
Volgende week clash Engeland - Noord-Ierland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag 26 maart spelen bittere rivalen Engeland en Noord-Ierland tegen elkaar in een WK-kwalificatiewedstrijd. De Noord-Ierse bondscoach Lawrie Sanchez hoopt op een stunt van zijn spelers.

Noord-Ierland haalde eerder al een knap 2-2 gelijkspel in de Britse derby met Wales. Maar dit keer loopt de spanning nog iets hoger op. De relaties tussen Belfast en Londen zijn immers allang vertroebeld. Deze wedstrijd heeft dan ook een aardig politiek tintje. De ordehandhavers hopen dat ze alles binnen de perken kunnen houden. De wedstrijd wordt gespeeld op Old Trafford in Manchester. Noord-Ierland is nummer 111 op de Fifa-ranking, terwijl Engeland op de zevende plaats staat. Het wordt dus een hele klus voor de Noord-Ieren, die altijd al het buitenbeentje van het Verenigd Koninkrijk geweest zijn. Ongeveer 6.400 Noord-Ierse fans zullen de verplaatsing meemaken naar Engeland. Eerder reisden ook al 4.000 fans naar Cardiff (Wales).

Sanchez: "Dit is de meest beladen wedstrijd ooit voor mij als manager. De spelers zijn bijzonder enthousiast. Ze zijn trots het t-shirt van Noord-Ierland te dragen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties