Keshi en Togo-spelers waren doodsbang in Mali

Ward Bollen
| 0 reacties
Keshi en Togo-spelers waren doodsbang in Mali
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag werd in Mali de WK-kwalificatiewedstrijd tussen het thuisland en Togo in de 94ste minuut gestaakt omdat woedende thuisfans na de winning-goal van Togo in de toegevoegde tijd het veld bestormden. Ex-Anderlechtenaar Stephen Keshi, momenteel bondscoach van Togo, doet z'n verhaal.

'Dit mag nooit meer gebeuren. Ik pleit bij de FIFA voor meer veiligheid rond interlands op het Afrikaanse continent. De mensen in Mali lieten zich meeslepen door negatieve emoties. We zaten vier uur na de wedstrijd nog in de kleedkamer, doodsbang voor wat ons buiten te wachten stond. We waren gevlucht als criminelen. We kregen al tijdens het duel vanalles naar het hoofd geslingerd. Zolang het 1-0 stond voor Mali ging het goed, maar na onze gelijkmaker was het al erg. Toen we in de slotfase nog een tweede keer scoorden, stonden plots duizenden mensen op het terrein. De toeschouwers vernielden alles wat ze tegenkwamen. We hebben het stadion onder zware politiebegeleiding moeten verlaten. Het was alsof de oorlog was uitgebroken. Ik was zeer verrast en opgetogen toen de eerste minister van Mali onze kleedkamer binnenstapte en zei dat ons niks zou overkomen.'

Verwacht wordt dat Togo het duel met 0-5 zal winnen of de 1-2 tussenscore behouden blijft. Door deze zege maakt Togo nog kans op WK-deelname. Mali wacht een zware straf.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties