Alweer heibel rond Stig Tøfting

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Alweer heibel rond Stig Tøfting
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stig Tøfting heeft zijn reputatie van moeilijke jongen nu ook bij zijn nieuwe club BK Häcken kracht bijgezet. De Deense middenvelder moest in de laatste twee oefenwedstrijden op de flank postvatten. Zwaar tegen de zin van Tøfting, die nu laat weten simpelweg niet meer op de flank te willen spelen: "Ik zit nog liever op de bank", aldus de Deen. Hij zou zelfs zijn contract met de Zweedse eersteklasser willen verbreken als hij nog langer op de flank moet spelen.

Stig Tøfting kwam eerder dit jaar over van het Deense Aarhus GF, waar hij na een vechtpartij aan de deur werd gezet. De Deense ex-international vond onderdak bij BK Häcken, maar ook daar is het nu kermis omdat trainer Stefan Lundin de centrale middenvelder op de flank laat spelen: "Ik kan niets uitvoeren op de flank. Daar mis ik de vreugde in het voetbal, en dat is iets wat je als 35-jarige nodig hebt. Als ik nog langer op de flank moet spelen? Ik heb een contract tot 23 oktober: tot die datum neem ik dan gewoon plaats op de bank, en daarna keer ik naar huis."

Lundin probeerde Tøfting ondertussen al te overtuigen dat zijn technische kwaliteiten beter uit de verf komen op de flank. De trainer van de Zweedse club liet al weten dat hij hiermee voorlopig slechts weinig succes kende, maar dat de dialoog met de Deen gewoon voortgezet wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties