Johansson wil Beckenbauer als opvolger

Johansson wil Beckenbauer als opvolger
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorzitter van de UEFA, de Zweed Lennart Johansson, ziet in de Duitser Franz Beckenbauer een goede opvolger voor hem, maar behoudt zijn neutraliteit.
 
“Franz is al vele jaren een vriend, maar het is aan hem om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de UEFA. Er zijn al acht of negen personen die hun kandidatuur hebben ingediend. Dat is de reden waarom ik neutraal blijf”, verklaarde de 75-jarige Johansson na een internationale bijeenkomst voor het WK 2006 dat in Duitsland gespeeld wordt.
 
De 59-jarige Beckenbauer sprak nog eens zijn interesse voor die post uit: “Ik heb al duidelijk gezegd dat ik geïnteresseerd ben, en dat is nog steeds niet veranderd.”
 
Onder de andere voorzitterskandidaten zitten nog grote namen, zoals de Fransman Michel Platini. Die liet weten dat een kandidatuur van Beckenbauer jammer zou zijn en dat hij dat beter tien jaar eerder had gedaan.
 
De Zweed zal op het volgende congres, in Tallinn, laten weten of hij kandidaat is om zichzelf op te volgen of niet. Op die bijeenkomst moet ook beslist worden of de verkiezing in 2006 of 2007 plaatsvindt. “De verkiezingen van de FIFA en de UEFA vonden altijd in hetzelfde jaar plaats en dat systeem heeft zijn vruchten afgeworpen”, zegt Johansson. De verkiezing bij de FIFA vindt plaats in 2007.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties