Knappe zege Iran bij Noord-Korea

Ward Bollen
| 0 reacties
Knappe zege Iran bij Noord-Korea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iran heeft een zeer belangrijke en knappe zege behaald op de derde speeldag van de Aziatische WK-kwalificatie. Hun won in en tegen Noord-Korea met 0-2

Noord-Korea moest absoluut winnen om te kunnen blijven hopen op WK-deelname en trok meteen in de aanval. Er waren enkele kansen, maar Iran-goalie Mirzapour gaf geen krimp. Bij een zeldzame tegenstoot van de Iraniërs was het meteen raak. Mehdi Mahdavikia kon de bal voorbij thuisdoelman Gil Kim werken. Meteen hierna wisselde de thuiscoach en bracht een extra aanvaller in het veld. 0-1 was de rustscore. Na de pauze speelde Noord-Korea alles of niks. Iran wachtte geduldig af, zette een sterke organisatie op poten en sloeg zelf toe. Javad Nekounam nam in de 79ste minuut alle twijfels weg en sloeg de Noord-Koreaanse fans met verstomming. Ontevredenheid in de tribunes en op de Noord-Koreaanse bank. Frustraties waren het gevolg. Yong Jun Kim pakte vier minuten voor het einde dan ook een domme rode kaart. Na het duel werd het scheidsrechterlijk trio bedolven onder flessen en stenen.

Door deze zege leidt Iran in groep B met 7 op 9. Noord-Korea heeft 0 punten en moet nu al gaan stunten uit bij Iran of Bahrein en heeft nog één thuisduel in handen, tegen Japan. De kans op rechtstreekse WK-deelname lijkt ver weg. Zelfs een play-off (derde plaats) wordt al zeer moeilijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties