Morgen klassieker Feyenoord-Ajax

J. S.
| 0 reacties
Morgen klassieker Feyenoord-Ajax
Foto: © SC

In Nederland staat morgen één van de mooiste wedstrijden van het seizoen op het programma. In de Kuip ontvangt Feyenoord Ajax. Voor beide ploegen is het duel van kapitaal belang, alleen winst houdt het duo in de strijd voor de tweede plaats. 

Na het uiterst domme puntenverlies van Feyenoord, afgelopen woensdag tegen Den Bosch (Feyenoord verloor met 4-1 tegen de hekkensluiter), staan de Rotterdammers weer met beide voeten op de grond. De laatste weken was er veel lof voor Feyenoord. Vooral de voorhoede met Kuyt, Kalou en Castelen maakte veel indruk. De nederlaag tegen Den Bosch viel dan ook op een slecht moment. De tweede plaats lijkt alleen nog haalbaar, wanneer AZ volledig instort.

Feyenoord moet het zondag doen zonder de geschorsten Pascal Bosschaart en Nicky Hofs. Bosschaart wordt waarschijnlijk vervangen door Bruno Basto, terwijl Castelen, mits fit, naar verwachting de plek van Hofs invult. Doelman Patrick Lodewijks is nog niet voldoende hersteld van zijn bovenbeenblessure en zal nog niet op de bank zitten.

Danny Blind lijkt zijn Ajax eindelijk weer op de rails te hebben. De coach begon met twee nederlagen, maar de laatste twee weken werd er toch een zes op zes behaald. Vorige week werd concurrent AZ helemaal zoek gespeeld, met 4-2 kwam de ploeg uit Alkmaar nog heel goed weg. 

Ajax heeft nog al wat afwezigen: met een blessure uit zijn groep zien vertrekken. Mauro Rosales, Rafael van der Vaart, Angelos Charisteas, Rasmus Lindgren en Daniël de Ridder hebben alle vijf een enkelblessure en zijn zondag niet inzetbaar. Vrijdag voegde Anthony Obodai zich met een verzwikte enkel bij dat gezelschap. Galàsek heeft pas de trainingen hervat, maar is nog niet inzetbaar.

De vermoedelijke opstellingen van beide teams:

Feyenoord: Babos; Östlund, Saidi, Gibbs, Basto; Castelen, Ono, Ghaly, Goor; Kalou en Kuyt.

Ajax: Vonk; Trabelsi, Escudé, Grygera, Maxwell; De Jong, Maduro, Sneijder; Pienaar, Babel en Mitea.

Statistieken:

De laatste tien ontmoetingen:

In Feyenoord
11/4/2004 Feyenoord - Ajax 1-1
16/4/2003 Feyenoord - Ajax 1-0 (Amstel Cup)
6/10/2002 Feyenoord - Ajax 1-2
26/8/2001 Feyenoord - Ajax 1-2
10/12/2000 Feyenoord - Ajax 3-1

In Ajax
14/11/2004 Ajax – Feyenoord 1-1
30/11/2003 Ajax – Feyenoord 2-0
9/2/2003 Ajax – Feyenoord 1-1
3/3/2002 Ajax – Feyenoord 1-1
13/5/2001 Ajax - Feyenoord 3-4

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties