Gaf Todd een elleboog aan Van Persie?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Gaf Todd een elleboog aan Van Persie?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FA heeft een onderzoek ingesteld naar een vermeende elleboogstoot van Andy Todd op Robin Van Persie. Dit gebeurde na de 3-0 in de halve finale van de FA cup.

Arsenal klopte zaterdag Blackburn met 3-0 in de halve finale van de FA cup. Robin Van Persie maakte daarin een opmerkelijke invalbeurt. De jonge Nederlander kwam acht minuten voor tijd op het veld en wist nog twee keer te scoren. Toen hij zich omdraaide na z'n tweede goal liep hij echter tegen de elleboog van Todd aan. Hij moest een tijdje verzorgd worden, maar hij speelde de match uiteindelijk met een dikke lip toch uit. Scheidsrechter Dunn had niks opgemerkt en had dus niks gerapporteerd. Op de televisiebeelden is alles wel goed te zien.

Na afloop verklaarde Todd dat het allemaal een ongeluk was. Manager Hughes sprong z'n speler meteen bij na het zien van de beelden. Volgens hem was Todd duidelijk volledig gefocust op de bal. Op het moment dat hij zich omdraaide liep Van Persie tegen de elleboog van de verdediger aan. De veronderstelling dat z'n kapitein gefrustreerd zou geweest zijn door dat derde doelpunt wuift Hughes ook weg. Volgens hem liep Van Persie al tegen de arm aan nog voor de bal in het net belandde.

Hoe dan ook gaat de achterspeler een schorsing van drie matchen tegemoet als hij schuldig wordt bevonden. Tot woensdag kan hij reageren op de beschuldiging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties