Draw te weinig voor Real

Nils Vanbellingen

Real Madrid speelde zaterdagavond 2-2 gelijk op het veld van Sevilla FC en moest kort daarna toezien hoe Barça eveneens met een gelijkspel de landstitel veroverde. Real leek lange tijd (en ietwat gelukkig) de drie punten weg te kapen, maar een rake kopbal van Julio Baptista besliste daar anders over.

Het was Sevilla dat duidelijk het sterkst aan de partij begon en dat na twintig minuten ook beloond zag: Sergio Ramos trapte een indirecte vrije trap erg knap binnen. Kort daarop verdubbelde Antonito bijna de score, maar Casillas bracht redding. Real kon pas kort voor het halfuur de neus aan het venster steken, maar het was wel meteen bijna raak: Ronaldo trapte tegen de paal. De Koninklijke kwam toch nog langszij voor de rust, zij het op een diefje: Roberto Carlos zette voor, en Navarro kopte onder druk van Owen ongelukkig in eigen doel. De 1-1 hield ook na de rust lang stand, tot Zinedine Zidane een kwartier voor affluiten zijn klasse toonde: de Fransman knalde vanop afstand schitterend via de lat binnen. Het leek genoeg voor de zege, maar Julio Baptista kopte in de slotfase de bal onhoudbaar voorbij Casillas en trok daarmee een ferme streep door de titeldromen van Real.

In de blessuretijd leken de potjes bij sommigen te gaan overkoken, en Ivan Helguera kreeg nog rood voor een aanval op de achillespees van Dario Silva. De scheidsrechter besloot dan maar wijselijk om de drie minuten toegevoegde tijd niet te laten uitspelen. Het gelijkspel beroofde Real van zowat alle titelkansen, iets wat twee uur later in het stadion van Levante bevestigd werd. Sevilla blijft door de draw volop in de strijd om een Champions League-ticket verwikkeld.