OM en Rennes uit koers, ASM en Lille niet

Met nog twee speeldagen te gaan in de Franse Ligue 1 ligt de strijd om de tweede plaats nog helemaal open. Lille, Monaco, Marseille en Rennes kwamen nog in aanmerking om vice-kampioen te worden. Lille en Monaco, de nummers 2 en 3 in het klassement wonnen hun wedstrijd, Marseille speelde gelijk, Rennes verloor en verspeelt daarmee haar kansen.

Lille ging met 1-3 winnen op het veld van Nantes. Al na negen minuten kwamen de bezoekers op voorsprong toen Dumont een vrije trap in doel kopte. Savinaud bracht de thuisclub terug op gelijke hoogte na twintig minuten, maar in de tweede helft kon Lille de wedstrijd afmaken. Schmitz en Debuchy beslisten de 1-3-eindstand.

Een zuivere hattrick van Chevanton bezorgde AS Monaco een overwinning tegen Bastia. De Monegasken wonnen met 5-3. Al na twee minuten bracht Hadji Bastia op voorsprong, maar Chevanton maakte er zes minuten later terug 1-1 van. Nog voor de rust maakte Chevanton zijn hattrick af met twee doelpunten aan het einde van de eerste helft. Saviola dikte zelfs nog aan tot 4-1. Chimbonda kon nog tegenscoren, maar Adebayor maakte de 5-2-blamage compleet. Penneteau werd net voor tijd nog met rood van het veld gestuurd.

Marseille speelde 0-0 gelijk op het veld van Auxerre. Geen van beide teams wilde risico’s nemen, dus is het scoreloos gelijkspel een logische uitslag. Pedretti werd nog met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Rennes kreeg vijf doelpunten om de oren op het veld van RC Lens. De bezoekers kwamen nochtans op voorsprong via Frei, maar Utaka maakte er voor de rust nog 2-1 van. Carrière dikte aan tot 3-1 en Utaka maakte er met zijn derde van de avond 4-1 van. Frie scoorde ook nog eens, maar tien minuten voor tijd kwam de 5-2-eindscore op het bord na een eigen doelpunt van Ouaddou.

Lille en AS Monaco doen dus een goede zaak voor de tweede plaats. Rennes wordt bijgehaald door Auxerre.