Zes doelpunten kleuren topper

Jimmy Wouters

Bij PSV - Feyenoord stond slechts de eer op het spel. De kersverse kampioen tracteerde haar fans op een mooie wedstrijd waarin het Feyenoord met 4-2 versloeg.

De negentienjarige Ibrahim Afellay stelde zich vandaag nadrukkelijk kandidaat voor een middenveldpositie in de komende jaren. De Marokkaanse Nederlander was, vooral voor rust, de bepalende figuur van PSV. In de dertiende minuut schoot hij een door Gábor Babos weggewerkte voorzet van Lee Young-Pyo binnen. Halverwege de eerste helft bracht Kuyt Feyenoord langszij. De sterke spits was trouwens één van de sterkhouders vandaag. Vlak voor rust kwam PSV dan toch nog op voorsprong via Vennegoor of Hesselink.

Na de koffie kwamen de Rotterdammers wel nog terug tot 2-2, maar veel meer lieten ze niet zien. Dirk Kuyt was trouwens de schutter van dienst. Na een hakje van Afellay zette Mark van Bommel PSV een minuutje later weer op voorsprong. Twintig minuten voor tijd mocht uitblinker Ibrahim Afellay de 4-2 eindcijfers vastleggen.

Doelpunten: Ibrahim Afellay (13.); Dirk Kuijt (22.); Jan Vennegoor of Hesselink (40.); Dirk Kuijt (51.); Mark van Bommel (52.); Ibrahim Afellay (71.)