Sydney FC verslaat Auckland City

K M

Sydney FC heeft in de eerste wedstrijd van het Oceanisch kwalificatietornooi voor het WK voor Clubs Auckland City met zeer veel moeite verslagen. Het duurde tot in de extra-tijd van de tweede helft eer Sydney definitief afstand kon nemen en zo de partij met 3-2 winnen.

Sydney kwam in de eerste helft na een half uur op voorsprong. Alvin Ceccoli maakte van een vrije trap gebruik om een bom richting doel te lanceren die onhoudbaar bleek voor Auckland-goalie Ross Nicholson. De Nieuw-Zeelandse kampioen kwam echter nog voor de rust langszij. Grant Young verlengde een voorzet van Paul Urlovic in doel.

Sydney kon niet beter aan de tweede helft beginnen. Na twee minuten besloot Andrew Packer een solo in te zetten en hij rondde die succesvol af. Toch was Auckland nog niet verslagen en na 77 minuten stond het weer gelijk. Reginald Davani leverde de perfecte assist voor Jonathon Smith die makkelijk kon afronden. In de extra-tijd krijgt Sydney een vrije trap juist buiten het strafschopgebied en tot overmaat van ramp voor Auckland plaatste Steve Gorica de bal perfect in de hoek ook al stond er een muur van negen man.