FIFA schorst Kalusha (ex-Cercle)

Ward Bollen
| 0 reacties
FIFA schorst Kalusha (ex-Cercle)
Foto: © SC

Bwalya Kalusha, bondscoach van Zambia en ex-Cercle Brugge, is door de FIFA geschorst naar aanleiding van incidenten langs de zijlijn tijdens het WK-kwalificatieduel in Togo afgelopen zondag.

Zambia maakt nog alle kans op WK-deelname en speelde in Togo een absolute topper. De Zambianen gingen echter verrassend zwaar met 4-1 onderuit. Een FIFA-official rapporteerde in z'n rapport dat Kalusha meerdere malen in de clinch ging met de arbitrage en zelfs de grensrechter voor z'n dug-out aan de arm trok, uitschold en wegwerpgebaren maakte. Kalusha is voorlopig geschorst, maar de FIFA gaat nog een extra onderzoek instellen. Indien dit niet voor 18 juni gebeurt, is Kalusha er alleszins niet bij op de bank in de thuiswedstrijd tegen Mali op 18 juni. Mogelijk wordt de schorsing opgeheven, ofwel verlengd. 

Scheidsrechter Guezzaz was echter ook niet mals in z'n rapport en noteerde "dat Kalusha de wedstrijdleiding intimideerde en hun gezag verwierp." Door de nederlaag zakte Zambia naar de derde plaats in de groep met 3 punten achterstand op leider Togo. Alleen nummer 1 mag naar het WK. De top 3 is geplaatst voor The African Nations Cup in 2006.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties