Voetbalbond verliest opnieuw rechtzaak

Steven Bologne
| 0 reacties
Voetbalbond verliest opnieuw rechtzaak
Foto: © SC

Chaos dreigt in lagere afdelingen

EG Gistel moet volgend seizoen aantreden in vierde klasse. Dat is de beslissing van de rechtbank in kortgeding te Brussel. Het Uitvoerend Comité van de KBVB had Gistel enkele weken geleden geschrapt uit vierde klasse omdat het van de club een brief had gekregen waarin stond dat de club in vereffening zou gaan en dus niet meer actief wenste te zijn in bevordering.

Gistel ging niet akkoord met de maatregel van de KBVB omdat de brief door gerechtigd correspondente Marianne Vandewalle werd verstuurd en niet mee ondertekend werd door twee rechtsgeldige personen. Gistel stapte naar de rechtbank en met succes. De rechtbank besliste dat Gistel volgend seizoen in vierde moet aantreden op straf van een dagelijkse boete van 1.500 euro.

Alle nationale kalenders zijn reeds gedrukt. De vereffening van Gistel veroorzaakte wijzigingen in de reekssamenstelling want zo mocht Oostnieuwkerke naar vierde, SV Koekelare naar eerste provinciale en Jonkershove naar tweede provinciale. Hoe de KBVB deze situatie zal oplossen is nog niet geweten. Deze ploegen terug sturen zou praktisch onmogelijk zijn en daarom is het niet uitgesloten dat Gistel gewoon zal worden toegevoegd aan vierde klasse A zodat de reeks van start zal gaan met 17 ploegen ipv 16.

De club is blij dat het de zaak gewonnen heeft en is nu volop bezig met het aantrekken van nieuwe spelers.

Alsmaar meer clubs trekken naar de rechtbank om hun gelijk te halen. Wevelgem City tracht via dezelfde weg in derde klasse te kunnen aantreden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties