Brijs smeekt om spitsen: "Kpaka is te duur"

Brijs smeekt om spitsen: "Kpaka is te duur"
Foto: © SC

Vrijdagavond speelde Germinal Beerschot gelijk in Le Havre. Na een ontstellend zwakke wedstrijd werd het 1-1. Beide testers, een Franse verdediger en Servisch belofteninternational Mrdja, voldeden niet. Trainer Brijs wordt de wanhoop nabij. "Als er geen spitsen bijkomen, hebben we een veel zwakkere ploeg dan vorig seizoen."

"Een nieuwe Cruz hebben we nog niet gevonden. En we hebben ook nog een vervanger voor Hoefkens nodig." Daarnaast situeert het grote probleem zich in de aanval. Tegen KV Mechelen (0-3) waren twee van de doelpunten al eigen goals van Mechelen, ook tegen Le Havre was de hulp van een Franse verdediger nodig om de bal in het net te krijgen.

Logisch dat de fans aan Kpaka denken. De Sierra-Leoner zit al twee jaar te verkommeren bij Genk, én hadden ze op het Kiel geen extra potje na de bekerwinst en de verkoop van Hoefkens? "We zijn niet van plan de hele transfersom van Hoefkens zomaar weer uit te geven. Zolang de prijs niet omlaag gaat, is Kpaka onhaalbaar. En er is ook nog het salaris", zeg sterke man Verhaegen.

Brijs ziet het allemaal met lede ogen gebeuren. "Ik vraag gewoon twee goede spitsen. Er moeten aanvallers bijkomen, anders wordt het een moeilijk seizoen."

Die spitsen kunnen zich maar best reppen. Eind volgende week openen de ratten het seizoen immers al tegen Club Brugge, voor de Supercup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties