Waasland knap gelijk tegen Maccabi Tikva

Glenn De Nys
| 0 reacties
Waasland knap gelijk tegen Maccabi Tikva
Foto: © SC

Red Star Waasland heeft in het eigen Puyenbeke-stadion zijn eerste echte test goed doorstaan. Maccabi Petah Tikva, dat afgelopen week nog gemakkelijk tegen Vigor Hamme won (0-2) en 0-0 gelijk speelde tegen Porto, kwam in St-Niklaas niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
 
Tijdens de opwarming blesseerde Waasland-keeper Hofman zich aan de rug en moest op het laatste ogenblik nog vervangen worden door Kris Ottoy.
 
Waasland begon uitstekend aan de partij en dit leverde in de beginfase enkele hoekschoppen en een aantal kansen op. Op het kwartier had nieuwkomer Arijs de beste gelegenheid maar zijn schot werd door Cohen klemvast gepakt. Nadien was het al Maccabi wat de klok sloeg. Veel veldoverwicht voor de Israëliërs maar met nauwelijks kansen tot gevolg. Sarsor werd wel, in de 24ste minuut, afgezonderd voor Ottoy maar de doelman reageerde knap op zijn schot. Even later was het dan toch raak. Dobrovin schoot van buiten de rechthoek onhoudbaar in de rechterbenedenhoek (0-1).
 
Red Star speelde steviger na de koffie. Maccabi had zoals in de eerste helft meer balbezit maar achteraan bij de Waaslanders zat alles goed op slot. De thuisploeg speelde op de tegenaanval en dit resulteerde in een aantal mooie kansen. Toch was het even schrikken toen de gretige Drobovin op de deklat kopte. R.S.W. kwam op gelijke hoogte na een prachtige eentijds-aanval. Derycke legde de bal panklaar voor David Vandecauter en die werkte beheerst tussen de benen van Cohen af (1-1).
 
Na de gelijkmaker bleef het speelbeeld hetzelfde. Waasland hield achteraan volwassen de deur op slot en kreeg zelf nog enkele mogelijkheden. Van Hoeylandt werd nog eens alleen op de keeper gestuurd, maar de Israëlitische doelman kwam gepast in de voeten liggen.
 
Al bij al een geslaagde wedstrijd voor de jongens van Dirk Geeraerd. Dit duel was zeker een opsteker voor de wedstrijd zaterdag tegen grote buur Beveren.   


Red Star Waasland:

Kris Ottoy, Jurgen Van Den Bossche, Kris Vincken (46' Bjorn Derycke), Kristof De Witte (78'  Nick Van Goethem), Frank Magerman (60' Kevin Leemans), David Vandecauter, Ringo Jacobs, Jurgen Meeusen (46' Christian Van Hoeylandt), Kristof Arijs, Jerry Poorters, Anouar Bou-Sfia (67' Mathias Geldhof)

Maccabi Petah Tikva:

Cohen, Machiach, Ganon, Megamadov, Lahombo, Zemach, Kaldiera, Edri, Tohma, Dobrovin, Sarsor

Amer, Banay, Peser, Luzon
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties