Brøndby en FC Kopenhagen na drie speeldagen aan de leiding

viki meeuwis

Na drie speeldagen kan je moeilijk spreken van een uitgemaakte zaak. Maar toch zijn er enkele patronen zichtbaar. De gedoodverfde degradatiekandidaten AGF en AC Horsens verloren en de top 2 van vorig jaar, FC Kopenhagen en Brøndby wonnen beiden hun partij en staan daarmee nu beiden aan de leiding met het maximum van de punten, 9 uit 3 partijen.

Silkeborg - SønderjyskE: 3-2

Nieuwkomer SønderjuskE heeft vandaag zijn eerste nederlaag in de Superligaen geleden. Het zag er nochtans lang naar uit dat de bezoekers punten gingen pakken in Silkeborg Stadion. Maar vijf minuten voor het einde kwam aan die hoop een einde. Jens Bertel Askou kwam opzetten vanop links en kon een corner van Thomas Raun in een doelpunt omzetten en zo werd de eindstand alsnog 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Søren Kusk, de trainer van SøndernjyskE weet het verlies van zijn ploeg achteraf aan het feit dat zijn team nog niet echt in vorm verkeerde.

AGF - Viborg : 2-3

AGF verloor de derde keer op rij en staat nu als enige puntenloos in het klassement. De toeschouwerds in het Ã…rhus Stadion zagen Viborg de zege veilig stellen toen José Mota via een penalty de 3-2 op het bord zette. Die kwam er overigens na een fout van AGF aanvoerder Jesper Sørensen die daar ook nog een rode kaart voor kreeg. Eerder had de jonge aanvaller van AGF, Morten “Duncan” Rasmussen tweemaal weten te scoren voor de thuisploeg maar uiteindelijk wisten Jesper Andersen en Steffen Højer de zege voor de bezoekers binnen te halen.

Nordsjælland - FC Kopenhagen: 1-2

Met een 2-1 zege in Farum Park wist FC Kopenhagen voor de derde keer op rij dit seizoen de punten binnen te halen. Met dank aan de nieuwkomer Marcus Allbäck. De Zweed wist vier minuten voor het einde het beslissende doelpunt te maken na een goede voorbereiding van de net ingevallen Peter Ijeh (ex- IFK Göteborg). De twee eerdere doelpunten kwamen via Alvaro Santos voor de bezoekers en de tijdelijke gelijkmaker voor de thuisploeg via  Mads Junker. FC Kopenhagen staat nu op negen punten in het begin van de rangschikking terwijl FC Nordsjælland zich met één schamel punt moet tevreden stellen in de onderste regionen.

AC Horsens - OB: 0-0

Derde keer goede keer moeten ze bij AC Horsens gedacht hebben. Na al tweemaal verloren te hebben heeft de doodgeverfde degradatiekandidaat eindelijk een punt beet. Niet door thuis te winnen van OB maar door een scoreloos gelijkspel wisten ze een punt uit de brand te slepen. Daarmee halen ze AGF in die ondertussen zonder punten laatst staan.

Esbjerg -  Brøndby: 2-3

De nieuwe aanwinst van Brøndby, Kim Christensen, begon de partij op de bank maar wist vanavond toch nog een persoonlijk succes uit de brand te slepen. In de tweede helft kwam Christensen na een wissel op het veld en kon twee maal scoren waardoor hij Brøndby de eindzege bezorgde; 2-3. Voor de thuisploeg volstonden de twee mooie doelpunten van de Zweed Fredrik Berglund spijtig genoeg niet.

De vierde speeldag vindt plaats op 6 en 7 augustus.