Beloften spelen gelijk in Bosnië

bernie de vuyst

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische beloften hebben 1-1 gelijkgespeeld tegen hun leeftijdsgenoten uit Bosnië. De jonge Rode Duivels staan niet meer eerste in hun kwalificatiepoule. Servië won immers van Litouwen en neemt zo de eerste plaats in handen. De eerst twee van elke poule spelen kwalificatiewedstrijden voor het EK 2006.

België nam de beste start en kwam op het half uur op voorsprong via RKC-winger Martens (ex-Anderlecht). In de tweede helft kreeg de thuisploeg het betere van het spel, zeker na de rode kaart van De Ceulaer. Bosnië kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte via een penaltydoelpunt van Ibricic. Ook de Bosniërs eindigden de wedstrijd met zijn tienen na de uitsluiting van Dzombic.

Nu dinsdag staat de volgende kwalificatiematch voor de min 21-jarigen op het programma. Ze spelen dan thuis tegen dwergstaat San Marino.