Zege brengt Feyenoord aan leiding

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Zege brengt Feyenoord aan leiding
Foto: © SC

Feyenoord heeft zondagmiddag een uitstekende zaak gedaan. Het won in Twente met 1-3 en komt zo alleen op kop in de Nederlandse Eredivisie.

De wedstrijd begon vrij gezapig, waardoor het lang wachten was op enig doelgevaar. Na die zwakke openingsfase kregen beide ploegen opeens enkele mogelijkheden. Zo kreeg N'Kufo nog een uitstekende kans voor Twente. Ook Kalou kreeg een mogelijkheid, maar gescoord werd er aanvankelijk niet.
Iets voor het halfuur was het dan toch raak, dankzij een doelpunt van Romeo Castelen. De wedstrijd bleef tot aan de pauze op en neer gaan, maar de 0-1 tussenstand bleef op het bord. 

Onmiddellijk na de spelhervatting trof Castelen al voor de tweede keer raak. Hij strafte een fout van Twente- doelman Pasveer genadeloos af. De Tukkers gaven zich echter niet gewonnen en trokken volop ten aanval. Mede door de zwakke vorm van de aanval en een sterk keepende Lodewijks bleef de score ongewijzigd. 

Vijf minuten voor affluiten werd de thuisploeg dan eindelijk beloond voor het harde werk, dankzij een doelpunt van Zomer. Twente kreeg vervolgens nog enkele uitstekende mogelijkheden, maar het was Dirk Kuyt die uiteindelijk de overwinning veilig stelde. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties