Metzelder terug in Duitse selectie

Ruben Verhaeghe
| 0 reacties
Metzelder terug in Duitse selectie
Foto: © SC

Duitsland speelt vanavond een vriendschappelijke interland tegen China. Christoph Metzelder van Borussia Dortmund maakt daarbij zijn comeback in de basiself van de Mannschaft.

Metzelder speelde op twaalf februari 2003 zijn laatste interland voor Duitsland. Duitsland won toen met 1-3 in Mallorca van Spanje. De 24-jarige verdediger van Dortmund kampte daarna 32 maanden lang met een zware aanslepende achillespeesblessure.

Voor Metzelder gaat een droom in vervulling. "Ik sluit een hoofdstuk vol leed in mijn voetbalcarrière af. Tien maanden geleden speelde ik mijn eerste match met de amateurs tegen Eintracht Braunschweig, vandaag speel ik terug bij het nationale team", sprak een opgeluchte Metzelder. Voor de Mannschaft keert Metzelder op een uitgelezen ogenblik terug in de ploeg. De afgelopen wedstrijden kreeg de Duitse verdediging heel wat kritiek over zich heen. Metzelder is geen groentje in de Duitse nationale ploeg want hij heeft al een aantal caps op zijn actief.

Doelman Oliver Kahn is tevreden met de comeback van Metzelder: "Christoph heeft extra internationale ervaring kunnen opdoen sedert het wereldkampioenschap in Japan. Hij kan voor de nodige stabiliteit in onze verdediging zorgen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties