Analyse Tienen verdiende winnaar eerste periode

Tienen verdiende winnaar eerste periode

Afgelopen weekend stond in Derde Klasse B de tiende speeldag op het programma, onmiddellijk de laatste speeldag van de eerste periode. Er kwamen nog twee ploegen in aanmerking voor deze periode: KVK Tienen en Franc Borains.

Franc Borains, de tweede in de stand, nam vlot afstand van hekkensluiter Sprimont CS. Het werd 3-0. Hierdoor was Tienen verplicht zijn wedstrijd in Bocholt winnend af te sluiten, om de eerste periode binnen te halen. De koploper won uiteindelijk zonder glans met 0-1, waardoor de eerste periode veilig werd gesteld (zie verslag).

Olympique Charleroi herpakte zich sterk na de nederlaag van vorige week thuis tegen Visé, er werd met 1-4 gewonnen op het veld van Kelmis. Banga bracht de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong. Een kwartier later verdubbelde Varela Gomez de score, toen Niangbo er vijf minuten voor rust ook nog 0-3 van maakte, was de wedstrijd eigenlijk voor rust al beslist. Na een uur spelen deed Legros nog even iets terug voor Kelmis door er 1-3 van te maken, maar tien minuten later was het aan Pehe om de 1-4 eindcijfers vast te leggen.

UR Namur blijft ook na tien speeldagen ongeslagen, de ploeg speelde verrassend met 2-2 gelijk op het veld van FC Doornik. Klagen zullen ze in Doornik echter niet doen om het resultaat, aangezien er bij rust tegen een 0-2 achterstand werd aangekeken. Bourtembourg opende al na vijf minuten de score, vijf minuten voor rust zorgde Vardar voor de 0-2. De thuisploeg begon perfect aan de tweede helft, al na drie minuten zorgde Delbeeke voor de aansluitingstreffer. In de 66ste minuut was het Singa die gelijkmaker op het bord zette. Verder kwam Doornik echter niet meer, waardoor de wedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel.

KSK Tongeren ging opnieuw onderuit, de Limburgers moesten met 1-0 het onderspit delven bij Visé, dat over Tongeren springt (zie verslag). Kermt-Hasselt behaalde eindelijk nog eens een punt, op het veld van Couillet werd het 1-1. De Limburgers konden aanspraak maken op de overwinning, maar de afwerking liet het afweten.

KESK Leopoldsburg verloor voor de derde keer op rij, thuis tegen Montegnée ging de promovendus met 0-2 de boot in. Tenslotte ging CS Verviers met 1-2 winnen op het veld van Walhain CG.