Onyewu zal niet meer veel spelen in 2005

Philippe Crols
| 0 reacties
Onyewu zal niet meer veel spelen in 2005
Foto: © SC

Het ziet er naar uit dat Oguchi Onyewu niet meer veel in actie zal komen voor Standard in 2005. Dit is te wijten aan de aantal speeldagen schorsing die hem nog te wachten staan. 

Allereerst kreeg Oguchi Oneyewu in de uitwedstrijd van Standard tegen Germinal Beerschot een rode kaart voor natrappen. Hij kreeg daar vervolgens twee speeldagen schorsing voor. Standard ging in beroep en probeerde aan de hand van televisiebeelden aan te tonen dat Onyewu niemand raakte. Dat is althans wat Michel Preud'homme te vertellen had tegen de mensen van Het Nieuwsblad. "Sinds dit seizoen mogen er beelden gebruikt worden als bewijs, maar de bond hield er geen rekening mee. Wij hebben het begrepen", aldus de ex-doelman. Het beroep was dus tevergeefs en Onyewu behoudt zijn twee speeldagen schorsing voor de rode kaart die hij kreeg tegen Germinal Beerschot. 

Onyewu bleef echter niet van pech gespaard, want twee weken later werd hij weer eens uitgesloten. Dit keer gebeurde dat eveneens voor natrappen. Tom Soetaers van Racing Genk was het slachtoffer van dienst. Ook voor deze rode kaart kreeg de verdediger twee speeldagen schorsing opgelegd. In totaal zijn dat dus vier speeldagen dat Onyewu aan de kant moet blijven. Standard speelt nog vijf wedstrijden voor de winterstop. De Amerikaan zal dus enkel nog de uitwedstrijd tegen Lierse kunnen meespelen. De thuiswedstrijden tegen Roeselare en Anderlecht en de uitwedstrijden tegen Brussels en AA Gent zal hij dus normaal niet meemaken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties