Analyse Evergem Center en Winkel Sport verrassen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Evergem Center en Winkel Sport verrassen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op deze 12de speeldag waar de sneeuw meestal alles (on)bespeelbaar maakte werd er toch gevoetbald in Vierde A. Want met Lovendegem-Oudenaarde werd slechts één wedstrijd uigesteld.
 
De verrassingen kwamen ditmaal van Winkel Sport en Evergem Center. De West-Vlaamse ploeg hield gouwgenoot WS Lauwe in eigen vesting in bedwang terwijl Evergem de volle pot bemachtigde bij Zottegem.
 
Ondanks Lauwe in de eerste helft dreigde via enkele persoonlijke acties van Filiz kon Winkel de nul op het bord houden. Bovendien was men bij de thuisploeg niet al tevreden over de leiding. ,,De bezoekers bouwden een muur op zodat het onmogelijk bleek om die te doorboren. Kansen waren er maar een lijnredding en een uitstekende doelman Van Dromme zorgden dat de bezoekers de nul vasthielden.
 
,,Ook na rust kon Van Dromme zijn netten schoon houden. Desalniettemin bleek het ,,potige’’ spel van Winkel de scheidsrechter niet aan te sporen om kaarten te trekken. Lauwe daarentegen kreeg drie onterechte gele bestraffingen. Bovendien  lag de wedstrijd ruim drie minuten stil  wegens een kwetsuur. Maar blessuretijd bleek bij de scheidsrechter onbekend want niets bijgeteld. Bedenkelijk….’’ luidde het op de Lauwe-website.
 
Aalter nam bij Rumbeke een riante start want na amper 5 minuten tilde A. Verwilst de openingstreffer voorbij de thuisdoelman na corner. Rumbeke liet echter niet begaan en bleef de offensieve trom betokkelen. Dat lukte trouwens perfect want één minuut voor tijd was alles te herdoen na de gelijkmaker via De Neve. Na de hervatting ging de thuisploeg op zijn elan door.
 
Maar vaker vertikten De Mey, De Neve en Vanhie het om de verdubbeling op bord te plaatsen. Ook Aalter bleef op de loer liggen want een attente thuisdoelman Vercaempt verijdelde doelkansen van Verheyen en De Meyer zodat die gelijke stand beide moest bevredigen.
 
Evergem deed met die winst bij Zottegem een goede zaak in het klassement. Uitgekookte bezoekers wonnen trouwens gevleid maar dat zal hen allicht  worst wezen. Op het besneeuwde veld onderschepte Frouja een slordige terugspeelbal zodat Zottegem tegen een achterstand opkeek. Het was slechts na veel zwoegen en glijden dat Colpaert de thuisploeg langszij kon brengen.
 
Wanneer echter Brecht Moreels een actie van Frouja in eigen doel verwerkte betekende dat de genadeslag voor Zottegem. Ondanks de thuisploeg in het slotkwartier stevig aandrong bleef Evergem overeind.
 
Wevelgem City blijft voeling houden met de topvijf want bij Peruwelz kon de volle pot worden bemachtigd. Slechts de lijnen ware sneeuwvrij gemaakt zodat het heel moeilijk bleef om deftige acties op het getouw te zetten. Het werd meteen een ondermaatse wedstrijd waarbij het doelpunt van Taillieu op slag van rust uiteindelijk de West-Vlamingen winst opleverde.
 
URS Centre nam van bij het beginsignaal het heft in handen. Net voor het aanvangskwartier teneinde liep stond thuisdoelman  Six kansloos op een afgeweken vrije trap van Devillers. Oostnieuwkerje knokte zich vooruit maar pakte in vierde kwartier een tweede treffer toen ook Masschelin de poging van Liema in doel devieerde. In de slotfase kon Rohaert milderen wanneer de bezoekende doelman flaterde. Maar exact in de laatste minuut zorgde Ciami met een derde Centre-doelpunt voor het orgelpunt.
 
Bij Diksmuide opteerde Gent-Zeehaven aanvankelijk in de eerste helft voor defensief voetbal. In ieder geval werd die periode gekenmerkt door rommelig voetbal. Het was slechts na de pauze dat de wedstrijd enigszins openbrak met de openingstreffer via Planquette. Acht minuten later verdubbelde Van Crugten met een loeier door heen een pak spelers waarna Gent geen vuist meer kon maken.
 
Na 45 minuten kon Eine eigenlijk rustig uitbollen tegen rode lantaarn Gistel. Toen prijkten er reeds vijf doelpunten op het bord. Uiteindelijk zouden Van De Sompel (4) en Salazar (3) en Uytterhaegen, Van Heuverszwijn en De Meulemeester voor dubbele cijfers zorgen. Thieuw en Bahthierno scoorden voor de Gistelse moedige strijders.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties