Bolton in de verlenging voorbij Leicester

Dirk Pieters

Bolton behaalde een moeilijke overwinning in de League Cup. De thuisploeg won met 2-1 in de extra tijd van een stug Leicester. Door deze overwinning komt Bolton terecht bij de laatste acht.

Bolton begon het best aan de wedstrijd en kreeg in de eerste 25 minuten enkele kansen, scoren zat er echter niet in voor Hidetoshi Nakata en Vaz Te. Leicester kwam beter in de wedstrijd en Mark de Vries, eenzaam en alleen in de spits, kreeg een unieke kans, maar zijn poging ging naast. Beide ploegen kregen dus een kans op een openingstreffer maar de stand bij de rust was uiteindelijk 0-0.

In de tweede helft kwam Campo in de plaats van Speed op het veld en dat leek alvast een goede zet. Toch was het voor Bolton onbegonnen werk om door de Leicester-verdediging te geraken. Bolton beet zijn tanden stuk op de sterke verdedigingslinie van de bezoekers en zo kwam de extra time stilaan dichterbij.
In de verlenging brak de wedstrijd eindelijk open. De ingevallen Borgetti (foto) kon van dichtbij de openingstreffer maken. Amper twee minuten later verdubbelde Vaz Te de score voor de ‘Trotters’.
Leicester kon nu niets anders dan aanvallen en dat deed het ook. In de 110e minuut kon Williams de aansluitingstreffer maken. Nog amper tien minuten hadden de bezoekers over om de gelijkmaker te scoren. Het onmogelijke gebeurde nog bijna, maar Bolton-doelman Jaaseklainen had een schitterende redding in huis op een poging van Dublin. Bolton gaat dus door naar de volgende ronde na een spannende slotfase. [VI]