Grimbergen kan het niet tegen kleine clubs

Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen en Rode-Verrewinkel stonden zondagnamiddag tegenover elkaar. Grimbergen wou zijn thuisreputatie bevestigen en eindelijk nog eens punten pakken tegen een kleine ploeg. Rode hoopte eindelijk nog eens punten binnen te rijven want dat was al heel lang geleden.

Grimbergen probeerde meteen de match in handen te pakken, maar de eerste kans was wel voor de bezoekers. De Valck redde een schot van Tsekouras en de hieropvolgende hoekschop werd door Darquemme naast gekopt. Het startoffensiefje van de thuisploeg kende ook al snel een einde. Na een klein kwartier kon Grimbergen toch eens voor dreiging zorgen. Pollefoort schudde een knappe dribbel uit zijn schoenen, maar schoot naast. Enkele minuten later werd Tsekouras aan de overkant weggestuurd, maar hij knalde de bal voorlangs. Halverwege de eerste helft knalde Pollefoort net over. Pauwels probeerde het met een laag afstandsschot, maar Vandervelde redde. De beste kans voor de thuisploeg kwam er in de 37ste minuut. Pauwels zette enkele verdedigers van Rode voor schut, biedde Kariouhi zijn doelpunt op een presenteerblaadje aan, maar de verdediger schoot onbegrijpelijk naast. Op het einde van de eerste helft waren de kansen nog voor Rode-Verrewinkel. Tsekouras schoot op de lat en ook Weemaels was dicht bij de 0-1, maar De Valck bracht redding. 0-0 na een magere eerste helft.

De tweede helft bracht geen verbetering. De toeschouwers moesten twaalf minuten wachten op het eerste gevaar. Pauwels stuurde Bruynickx diep en die was sneller op de bal dan Vandervelde. Het schot van Bruyninckx spatte echter uiteen op de paal. Grimbergen kon nu toch even druk ontwikkelen. Een afstandsschot van Pollefoort ging net over. In het laatste halfuur bleef Rode probleemloos overeind en kwam het zelfs nog aan enkele goede kansen. Pinto mocht alleen op doel af gaan, maar zijn schot werd gered door De Valck. Acht minuten voor affluiten devieerde Vandenbergen een hoekschop naast. Er werd niet gescoord in deze matige partij met een correcte uitslag.

Grimbergen mist een kans om weer aansluiting te vinden bij de subtop. Rode-Verrewinkel doet wat vele topclubs niet konden: een nederlaag in het Prinsenbos vermijden. Rode pakt zo zijn zesde punt en hoopt met de versterking na de winterstop toch nog de strijd voor het behoud te kunnen aangaan.

GRIMBERGEN: De Valck, Horasanli, Kariouhi, Demeyer, Borremans(46' Verelst), Vanhecke(70' Mosselmans), Baudet, Bras, Pauwels, Bruyninckx, Pollefoort

RODE-VERREWINKEL: Vandervelde, Vanhaelen, Ottoo Ndoye, Ouaglia, Darquemme(70' Bakali), Vandenbergen, Weemaels(89' Kabou), Cappellen, Pinto, Russo(78' Bougala), Tsekouras