Roma-Napoli achter gesloten duren

Roma-Napoli achter gesloten duren
Foto: © SC

De terugwedstrijd in de Coppa Italia tussen AS Roma en Napoli op 11 januari zal achter gesloten deuren gespeeld worden. Dit is beslist na de incidenten die gebeurd zijn voor, tijdens en na de heenwedstrijd.

AS Roma won de wedstrijd met 3-0, maar wat vooral werd onthouden waren de gevechten tussen supporters van Napoli en de politie. In totaal moesten 15 mensen naar het ziekenhuis en werd er 27 man gearresteerd. Ook nu heeft de politie aanwijzingen dat het tot rellen zou kunnen komen. "Er waren serieuze incidenten in Napels na de heenwedstrijd en nu hebben vanuit beide kampen dreigingen onderschept ten opzichte van het andere kamp", wist politie-officier Achille Serra te melden.

Vooral de supporters van Napoli zijn zwaar teleurgesteld door deze beslissing. Vincenzo Busiello van de Napoli Ultras: "De mensen die probeerden in te breken in het politiekantoor behoren niet tot ons. Wij hebben een ethische code. Niettegenstaande dat feit, moeten we de situatie aanvaarden en vinden we het een schande dat we allemaal gestraft worden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties