Ajax zet spelers in de etalage

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ajax zet spelers in de etalage
Foto: © SC

Volgens het NOS Sportjournaal mogen drie spelers Ajax Amsterdam verlaten. Het gaat om de Griekse international Angelos Charisteas, de Fransman Julien Escudé en de Roemeense doelman Bogdan Lobont. Ajax zal ieder respectabel bod op deze spelers aanvaarden want het drietal heeft in de Nederlandse hoofdstad geen toekomst meer.

Charisteas was de laatste weken nochtans in een goede vorm. In de laatste negen wedstrijden kon hij zeven keer scoren. Maar met de komst van Klaas-Jan Huntelaar van SC Heerenveen, is de Griek overbodig geworden. De Griek kwam in 2004 na de Europese titel met Griekenland over van Werder Bremen.

Verdediger Escudé was onder coach Danny Blind zelfs nog even aanvoerder, maar dit seizoen speelde hij nog maar twee wedstrijden. De Fransman staat sinds 2003 onder contract bij de Amsterdammers.

Bogdan Lobont ten slotte, staat al sinds 1999 onder contract in de Amsterdam ArenA. Hij werd enkele seizoenen geleden al eens uitgeleend aan Dinamo Boekarest. In het najaar van 2005 leek het er even op dat hij naar Benfica Lissabon zou verhuizen, maar daar kwam uiteindelijk niets van. Hij is momenteel derde doelman na Maarten Stekelenburg en Hans Vonk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties