Duitse ploegen mogen met 11 vreemden spelen

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Duitse ploegen mogen met 11 vreemden spelen
Foto: © SC

Vanaf komend seizoen mogen de clubs in de Duitse eerste en tweede Bundesliga met een onbeperkt aantal spelers van buiten de Europese Unie aantreden. Als compensatie zijn de 36 clubs wel verplicht om een  groeiend aantal Duitse talenten in hun selectie op te nemen.

Dit is een erg vreemde beslissing. In oktober 2004 hadden nochthans de bond, de spelers Ã©n de clubs juist besloten het aantal spelers van buiten de EU te beperken. Zo mochten er in het seizoen 2003-'04 nog vijf spelers van buiten de EU op het veld staan. In 2004-'05 waren er dat nog maar vier en het komende seizoen amper drie. 

De Duitse profploegen waren echter genoodzaakt om hun reglementen de deur uit te gooien na een klacht van de Rus Igor Simutenkov. Die verzette zich met succes tegen de bepaling en kreeg voor het Europese Hof in Luxemburg gelijk. Hierdoor is het voor de clubs verboden om het aantal spelers van buiten de EU te beperken.

Als compensatieregeling moeten de clubs vanaf komend seizoen dan wel meer eigen jeugd in de selecties opnemen. Om te beginnen moeten de clubs vier Duitse jongelingen van tussen vijftien en 21 jaar laten meetrainen, met acht als minimum in 2007-'08. Momenteel ligt er nog een extra voorstel op tafel om de clubs te verplichten minstens twaalf Duitsers in de selectie te hebben om vervreemding tegen te gaan.  [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties