Binnenlandse Zaken straft voetbalbond

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Binnenlandse Zaken straft voetbalbond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ministerie van Binnenlandse Zaken eist van de Voetbalbond dat ze dringend iets doen aan de staat van het Koning Boudewijnstadion. De KBVB kreeg zelfs al een boete van 5.000 euro opgelegd. Dat schrijft De Standaard.

Volgens Binnenlandse Zaken voldoet het Koning Boudewijnstadion niet langer aan de veiligheidsvoorschriften. Zo zijn de trappen te smal om de mensenmassa op te vangen bij een noodgeval en werden er flagrante overtredingen tegen de brandnormen vastgesteld. Onder de tribunes werden zelfs gevaarlijke stoffen als brandstof en verven teruggevonden.

Dit alles leidde tot een boete van 5.000 euro voor de Belgische voetbalbond. De stad Brussel is dan wel eigenaar van het stadion, het is de bond die als huurder verantwoordelijk is voor het onderhoud. De hoogste voetbalvereniging van België krijgt nu tot 1 mei om actie te ondernemen. Gebeurt dat niet, volgen er grotere boetes en mogelijk zelfs sluiting van het stadion. De stad Brussel bestudeert momenteel of het niet beter is om meteen een nieuw stadion te bouwen, in samenwerking met het gewest, de federale overheid, voetbalclub Anderlecht en enkele privé-investeerders.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties