Cassano de held van Real Madrid

Dirk Pieters

Real Madrid behaalde een nipte zege op het veld van Betis met 0-1. Het enige doelpunt van de avond werd gemaakt door debutant Antonio Cassano. De thuisploeg kreeg genoeg kansen om enkele doelpunten te maken, maar faalde steeds in de afwerking.

De wedstrijd begon goed met enkele kleine kansjes langs beide kanten. Vooral Cicinho maakte het Betis knap lastig. Maar ook de thuisploeg liet zich niet doen. Tardelli trapte, na een vrije trap van Joaquin, maar net naast. Dan kreeg Real af te rekenen met pech. Na twintig  minuten kwam Casillas het veld op voor de geblesseerde doelman Diego López. De eerste helft eindige op een scoreloos gelijkspel.

Na de pauze kregen de bezoekers meer greep op de wedstrijd en begon het met momenten aardig te voetballen. Toch kreeg Betis de beste mogelijkheden. Joaquin kon de bal nog amper missen, maar slaagde er niet in de bal voorbij Casillas te krijgen. Niet veel later haalde Cicinho een bal van Capi van de lijn en wist Joaquin opnieuw niet de bal in het doel te werken. Kansen genoeg voor de thuisploeg en geen doelpunt. Dan kan het al moeilijk anders dat de bezoekers gingen scoren. Real-trainer López Caro bracht Antonio Cassano na een uur spelen in het veld voor de onzichtbare Soldado. De Italiaan stond amper vijf minuten op het veld of hij deed de netten trillen.

Opstellingen:

Real Betis: Doblas; Varela, Juanito, Melli, Luis Fernández; Joaquín, Arzu (m.73 Robert), Rivera; Tardelli (m.56 Edu), Capi (m.81 Fernando) en Dani.

Real Madrid: Diego López (m.21 Casillas); Cicinho (m.70 Beckham), Sergio Ramos, Helguera, Raúl Bravo; Gravesen, Guti, Baptista, Diogo; Robinho en Soldado (m.61 Cassano).