Schalke en Bremen winnen hun uitwedstrijd

Dirk Pieters

Zoals u eerder al op Voetbalkrant.com kon lezen verloren enkele topclubs in Duitsland zaterdag al punten. Maar Schalke 04 en Werder Bremen deden het zondag veel beter. Beide clubs wonnen hun uitwedstrijden tegen Arminia Bielefeld en Kaiserslautern.

Arminia Bielefeld - Werder Bremen  0 - 1

De bezoekers deden een goede zaak door de  uitwedstrijd bij Arminia Bielefeld te winnen. Werder Bremen had het alles behalve gemakkelijk met Bielefeld. Het was zelfs de thuisploeg die in de eerste helft enkele goede mogelijkheden kreeg. In de 24ste minuut liet Kobylik een strafschop onbenut. De bezoekers werden wakker door deze enorme mogelijkheid, maar doelpunten vielen er niet meer in de eerste helft.
In de tweede helft was het lang wachten op de openingstreffer. Fahrenhorst zorgde een kwartier voor tijd voor de enige treffer en bezorgde Bremen zo de drie punten. Door deze zege neemt Bremen de tweede plaats over van Hamburg, dat zaterdag al verloor.

FC Kaiserslautern - Schalke 04  0 - 2

Ook Schalke 04 won zijn uitwedstrijd. De bezoekers kwamen al vrij snel op voorspring via Lincoln. De Braziliaan zorgde in de twaalfde minuut al meteen voor de openingstreffer. Lange tijd zag het er naar uit de de wedstrijd op 0-1 zou eindigen, maar in de slotfase verdubbelde Kobiaschwili vanop de stip de score. Door deze overwinning komt Schalke weer wat dichter bij de top drie. De clubs staat nog steeds op de vierde plaats, met vier punten achterstand op nummer drie HSV.  [AN]