Monaco gewipt door amateurs

Philippe Crols

Woensdagavond werden er nog enkele wedstrijden in de 1/16de finales van de Franse beker afgewerkt. Onder meer Monaco moest nog aan de slag. De ploeg uit het prinsdom moest op bezoek bij de amateurs van Colmar. Dat liep slecht af.

Monaco werd namelijk roemloos uitgeschakeld door Colmar. Na negentig minuten spelen had nog geen enkel team de weg naar de netten gevonden. In de verlengingen lukte dat wel en het was verrassend genoeg de thuisploeg die daarin slaagde. Acht minuten voor tijd scoorde Bader de 1-0. Meteen ook genoeg voor de kwalificatie.

Ook Lille moest op woensdag nog aan de slag. Die ploeg kreeg op papier met tweedeklasser Lorient een veel zwaardere opdracht. Lille bracht de opdracht wel tot een goed einde. Dankzij een laat doelpunt van Keita mag de ploeg uit Rijsel verder bekeren. En ook Marseille heeft zich bij de laatste zestien teams gevoegd. Het klopte in de laatste wedstrijd op woensdag Metz met 2-0. Pagis scoorde vroeg in de wedstrijd de 1-0 en op het einde legde Gimenez de 2-0-eindstand vast.