Berchem of Kontich moet rol lossen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Berchem of Kontich moet rol lossen
Foto: © SC

Berchem kon de afgelopen drie weken niet meer winnen en staat nu dus voor een belangrijke wedstrijd tegen Kontich, dat zich nog steeds in de bovenste regionen handhaaft. De verliezer van dat duel moet waarschijnlijk de rol bovenaan lossen. Rode lantaarn Rode-Verrewinkel gaat op zoek naar zijn derde zege op rij.

Titelkandidaat Berchem had vorige week een bittere pil te slikken toen het in extremis nog een gelijkspel moest toestaan. Met een 2 op 9 is Berchem niet aan zijn beste reeks bezig en een overwinning tegen Kontich is een must om Londerzeel in het vizier te houden. Kontich heeft de aansluiting met de top nog steeds niet verloren, maar stapelde de laatste weken de gelijke spelen op. Wie deze wedstrijd verliest, verliest waarschijnlijk ook de aansluiting met leider Londerzeel.

KFCO Wilrijk is dit seizoen sterk in eigen huis, maar komt een heel stuk minder goed voor de dag op verplaatsing. In de afgelopen weken speelde Wilrijk drie keer na mekaar uit en de resultaten in die uitmatchen hebben Wilrijk doen zakken naar een 14de plaats. Het is nu dus noodzakelijk om de drie punten tegen Temse thuis te houden. Temse speelt zijn eerste wedstrijd onder zijn nieuwe coach Van Wambeke en hoopt met een zege de weg naar de eindronde in te zetten.

RC Lebbeke verloor zijn laatste twee matchen met vier doelpunten verschil en is dus op zoek naar eerherstel. Lebbeke zit ook weer volop in degradatiegevaar en het wordt dus knokken voor de punten. Tegen middenmotor Schoten wilt Lebbeke het moreel weer opkrikken, wat dus gelijk staat aan winnen.

Rode-Verrewinkel krijgt het bezoek van Eendracht Opstal. Bij Rode lijkt de kentering ingezet en wordt een derde zege op rij verwacht. Opstal speelde zich terug de linkerkolom in en bevindt zich in de zeer ruime middenmoot van vierde klasse B. Een nieuwe overwinning zal nodig zijn, indien Opstal zich in de top 6 wil handhaven.

De nieuwe trainer heeft Dilbeek alvast een behoorlijk resultaat op Kontich opgeleverd. Nu moet dat resultaat bevestigd worden in de thuismatch tegen Opwijk, dat op de rand van een eindrondeticket staat. Indien Opwijk deze match kan winnen is de periodetitel zo goed als binnen. Beide ploegen zullen willen winnen, want Dilbeek staat zoals bekend onder zijn waarde gerangschikt.

Verbroedering Meldert gaat met aanwinst Verheyden op zoek naar een driepunter tegen Grimbergen. Meldert is voorlopig de enige ploeg die in Grimbergen wist te winnen en springt over Grimbergen in de stand in geval van een overwinning. Grimbergen behaalde thuis 7 op 9 en wil die reeks bevestigd zien op verplaatsing.

SK Lebeke-Aalst is zoals zovelen nog niet uit de problemen. Op eigen veld kan het toch altijd iets meer en een winstpartij tegen Ukkel zou Lebeke-Aalst aardig vooruit helpen. Ukkel heeft ook al een tijdje niet meer gewonnen en dat zal nu toch moeten gebeuren, anders loopt Ukkel het risico de rol te moeten lossen vooraan.

Kampenhout maakt zich op voor de komst van Londerzeel. Door twee overwinning op rij wist Kampenhout de degradatiezorgen van zich af te spelen en ziet de toekomst er weer wat rooskleuriger uit. Een stunt tegen Londerzeel kan Kampenhout helemaal uit de problemen helpen. Londerzeel heeft nu wel een iets grotere voorsprong op zijn eerste achtervolger, maar het kan zich nog steeds weinig uitschuivers permitteren. Londerzeel doet er dus goed aan deze wedstrijd te winnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties