Analyse Oostnieuwkerke pakt gouden driepunter

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oostnieuwkerke pakt gouden driepunter
Foto: © SC

Op de voorbije speeldag  konden enkel Oostnieuwkerke met een driepunter en Lovendegem met een puntendeling onderaan de hoop aanwakkeren. Bovenaan mokerde leider Oudenaarde bezoeker E. Aalter tegen de grasmat. Anderzijds werd het bedreigde WIK Eine met lege handen door Peruwelz huiswaarts gestuurd.
 
Aanvankelijk begon Oudenaarde afwachtend en liet het Aalter maar begaan zonder dat ze echt gevaarlijk waren. Eens de bezoekers naar hun tweede adem zochten sloeg de leidersploeg toe via Nottebaert. Even later verdubbelde Brewaeys en liet de thuisploeg nog een drietal kansen onbenut. In de tweede helft bleef Oudenaarde heersen want Feys scoorde een vierde doelpunt terwijl nieuwkomer Sekou met een vijfde treffer zijn invalbeurt verzilverde. Slechts in de slotfase kon Aalter het eerreddertje scoren.
 
Bij barrage-kandidaat Oostnieuwkerke moest Evergem het hoofd buigen. Nochtans bood de eerste helft weinig animo laat staan doelpunten te zien scoren. Vlak na de herneming wist Brackx met een grondscherend schot de bezoekende doelman te verschalken. De bezoekers bleven ijverig voetballen om die gelijkmaker op het bord te krijgen al bleef de thuisdefensie overeind. Nadat Yde de verdubbeling verknoeide kon deze zijn fout herstellen in de slotseconden zodat de thuisploeg een belangrijke driepunter thuis hielden.
 
Op een zwaar veld gaven WS Lauwe en Diksmuide het beste van zichzelf hoewel aan beide kanten nauwelijks gevaar was te bespeuren ondanks het aantrekkelijke spel. Ook na de herneming bleven beide opponnenten goed voetballen zij het op een lager tempo want de staat van het veld tastte de krachten aan. De thuisploeg kwam alsnog op voorsprong na een owngoal al kon Diksmuide vijf minuten voor affluiten weer op gelijke hoogte klimmen. In de ultieme minuut verprutste Verbrugghe de Lauwese verdubbeling want hij knalde van dichtbij in het zijnet zodat al bij al een logisch gelijkspel iedereen kon bekoren.
 
,,Voorlaatste’’ SK De Jeugd Lovendegem zag aanvankelijk Zottegem dreigen met pogingen via Moreels en Spitaels hoewel telkens thuisdoelman De Paepe alert reageerde. Bouillaert en Moerman deden dat aan de overzijde maar ook daar bleek doelman Decabooter onklopbaar. In de slotminuut aarzelde Martens een fractie te lang om Lovendegem naar winst te trappen.
 
Bij URS Centre speelde Gent-Zeehaven een knappe wedstrijd alhoewel doelpunten uiteindelijk niet op het bord kwamen. Vaker werden de Gentse aanvallers gestopt door een sterke thuisdoelman Roisin. Ook na de uitsluiting van thuisspeler Devillers konden de Ratjes geen opening meer vinden zodat ze met slechts één punt mochten afdruipen.
 
Wevelgem City kreeg het op eigen veld tegen Winkel Sport het niet op een schoteltje aangeboden. In de eerste 45 minuten zorgden de bezoekers voor de betere kansen zonder echt mooi voetbal te brengen. Winkel speelde eerder als een blok en opteerde vaker voor de tegenstoot via ,,hazewind’’ Seynhaeve.
 
Slechts na rust kwam Wevelgem in actie met aanvankelijk gemiste kansen voor Adrian Mikoljcak en vooral de pegel van Stijn Taillieu op de dwarsligger. Het breekpunt situeerde zich halfweg deze periode wanneer Bruno Verhaeghe feilloos een elfmeter omzette. Van dan af dikteerde City de wet zodat Simon Donche met twee treffers het bezoekende lot bezegelde.
 
Peruwelz startte sterk maar daarna was het al Eine dat de klok sloeg. Het enige negatieve daarin was dat de Oost-Vlamingen de geboden kansen niet wisten te verzilveren. En dat zou hen uiteindelijk op de knieen krijgen in de tweede helft. Aanvankelijk kon Eine via Vleminck de Henegouwse openingstreffer van Rosier wegvegen. Tijdens de laatste vijf minuten sloegen echter Rosier en Bula hun slag.
 
VG Oostende won moeiteloos van Gistel dat zoals steeds moedig verweer bood maar al in de tweede helft tweemaal werd gevloerd. Na de hervatting stopte de kustploeg slechts wanneer het half dozijn op het scorebord prijkte.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties