Lautern wint weer, verrassing Hannover niet

In dit laatste verslag van de zaterdagwedstrijden van de Bundesliga kan u terugvinden wat er gebeurde in Wolfsburg-Hannover 96 en Mainz05-Kaiserslautern. Staartploeg Kaiserslautern is zo stilletjes aan uit de degradatiezone aan het kruipen terwijl Hannover96 nog eens ondervond wat verliezen is.

Wolfsburg - Hannover96  2-1

Hannover96 weet dus nog eens wat verliezen is. Nadat er vorige week nog knap een punt werd gepakt tegen landskampioen Bayern München was Wolfsburg zaterdag te sterk. Al na negen minuten bracht Mike Hanke, ex-Schalke 04, de thuisploeg op voorsprong. Hannover liet zich echter niet doen en sloeg niet veel later terug. Nog voor het verstrijken van de twintigste minuut hongen de bordjes weer in evenwicht. Brdaric was de maker van de 1-1. Lange tijd leek het ook bij die 1-1 te gaan blijven, maar vijf minuten voor tijd bezorgde Menseguez de thuisploeg alsnog de overwinning. Hannover is nu zesde met een punt minder dan Leverkusen dat op de vijfde plaats staat. Wolfsburg is dertiende en heeft vijf punten meer dan Mainz dat op de eerste degradatieplaats staat.

Mainz05 - Kaiserslautern  0-2

Mainz-Kaiserslautern was een rasechte degradatietopper. Beide ploegen begonnen met 20 punten aan de wedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd deed dus hoedanook een goede zaak en die winnaar werd Kaiserslautern. Dat is zo'n beetje de ploeg in vorm. De man in vorm bij de ploeg in vorm heet Sanogo. Hij scoort al wekenlang nagenoeg alle doelpunten voor Lautern. Ook zaterdag was dat weer niet anders. We schrijven minuut 24 en 26 als de minuten waarin Sanogo het doel wist te vinden. Mainz was meteen uitgeteld en het bleef 0-2.